Vi har lansert UNGDOMSTESTEN

Vi har lansert UNGDOMSTESTEN! I likhet med voksentesten, kan ungdomstesten tas i stor skala av flere elever samtidig. Testen tar under 30 minutter, og resultatene er validert og normert.

Vi har lansert UNGDOMSTESTEN! 
I likhet med voksentesten, kan ungdomstesten tas i stor skala av flere elever samtidig. 
Testen tar under 30 minutter, og resultatene er validert og normert.

Testen er normert og validert for 8., 9. og 10.trinn.
Ungdomstesten har deltester for orddiktat, ordkjedetesten, tulleord, skrivehastighet, leseprøve og ordforståelse. Testen er tilgjengelig på bokmål og nynorsk. Ungdomstesten kan distribueres via epost, og fjernadministreres, slik at det er enkelt å teste en hel klasse samtidig.

Denne testen er en screening, og oppfølgingstesten vil komme om 2-4 uker. Normene vil bli revidert når vi har mer normeringsdata.

Vi vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt med normerings- og valideringsdata. Vi vil over de neste dagene skåre tester slik at også resultatene fra disse testene blir tilgjengelig.

Testadministratorer som er sertifisert for barne- og voksentesten vil også være sertifisert for denne testen. Testen er tilgjengelig for de som har “Fullt” abonnement eller abonnement for ungdomstesten. Se vår kurskalender for å bli sertifisert.

Del på e-post
Del på Twitter
Del på Facebook

Dysmate Dysleksitest er utviklet for å avdekke lese-og skrivevansker og dysleksi hos barn, ungdom og voksne.

Dyslekstitestene består av screeningtester og oppfølgingstester, som igjen består av ulike deltester.

Som en del vårt mål å styrke allmennkunnskapen om dysleksi og lese- og skrivevansker, skriver vi artikler som vi legger ut jevnlig.

Vil du få beskjed når vi publiserer nye artikler?

Anbefalte artikler

Vi har redusert prisene

Screening i stor skala blir enda mer tilgjengelig fra høsten 2023. Prisen per screeningtest er redusert fra 50 kr til 10 kr, og skoler kan oppgradere abonnement til å inkludere ubegrenset antall tester.
Testledere som allerede har abonnement får automatisk redusert pris per test fom august 2023.

LES MER
Bilde

Pedagogisk støtte

Høsten 2023 tilbyr Literate pedagogisk støtte til alle sertifiserte brukere av Dysmate. Spesialpedagog Hilde Nøstvik Larsen kommer til å svare på faglige spørsmål både på epost og under fagseminarer via Zoom. 

LES MER
Erna Solberg
Bilde

Intervju med Erna Solberg

Tidligere statsminister Erna Solberg, Høyres leder og parlamentarisk leder for Høyres stortingsgruppe, forteller om litt om hvordan det er å ha dysleksi og gir noen råd.

LES MER
Bilde

Dysmate dysleksitester oversettes til tysk, svensk og engelsk.

Professor Trude Nergård Nilssen ved UiT Norges Arktiske Universitet leder en gruppe forskere fra Umeå Universitetet, Linné universitetet, Potsdam Universitetet, det Europeiske universitetet i Flensburg og Oxford som er i gang med å oversette og tilpasse Dysmate dysleksitester til svensk, tysk og engelsk.

LES MER

Nyhetsbrev

Meld din interesse for å motta artikler skrevet av Trude Nergård Nilssen og spennende nyheter

Ved  å melde din interesse godtar du å motta markeds e-post fra Dysmate.no