Erna Solberg

Intervju med Erna Solberg

Tidligere statsminister Erna Solberg, Høyres leder og parlamentarisk leder for Høyres stortingsgruppe, forteller om litt om hvordan det er å ha dysleksi og gir noen råd.
Erna Solberg
Foto av Høyre, Hans Kristian Thorbjørnsen

Intervju med tidligere statsminister Erna Solberg, Høyres leder og parlamentarisk leder for Høyres stortingsgruppe. Representant for Hordaland og medlem i Utenriks- og forsvarskomiteen.

I hvilken grad har dysleksi påvirket deg som person?

  • Da jeg gikk på skolen, og ikke visste at jeg hadde dysleksi, gikk det utover mestringsfølelsen og motivasjonen. Men etter hvert har jeg lært meg noen teknikker for å håndtere skriveutfordringene, og jeg har også sett verdien av å være god muntlig.

Må du tilpasse din arbeidsdag på noen spesiell måte fordi du har dysleksi?

  • Jeg bruker retteprogram på PC, iPad og mobil, det er et godt hjelpemiddel. På en arbeidsplass med flere ansatte, er det også mulig å dele på oppgavene. På den måten kan alle gjøre det de er best på. Jeg bruker derfor mer tid på å snakke enn å skrive, og får noen ganger hjelp til rettskrivningen.

Er det noe du kunne ønsket at lærerne gjorde annerledes når du gikk på skolen?

  • Jeg skulle kanskje ønske at jeg fikk avdekket dysleksien tidligere. Derfor har det blitt en kampsak for meg i politikken å sørge for at man ikke må vente i mange år på å avdekke problemer eller for å få hjelp. Hvis man sliter med noe på skolen, er det helt avgjørende å få hjelp tidlig sånn at ikke motivasjonen og læringsgleden forsvinner.

Har du noen råd til unge med dysleksi?

  • Mitt viktigste råd er å huske på at man ikke er dum bare fordi man får noen røde streker i margen. Derfor skal man heller ikke kvie seg for å spørre om hjelp når man sliter litt med lesingen eller skrivingen.
Del på e-post
Del på Twitter
Del på Facebook

Dysmate Dysleksitest er utviklet for å avdekke lese-og skrivevansker og dysleksi hos barn, ungdom og voksne.

Dyslekstitestene består av screeningtester og oppfølgingstester, som igjen består av ulike deltester.

Som en del vårt mål å styrke allmennkunnskapen om dysleksi og lese- og skrivevansker, skriver vi artikler som vi legger ut jevnlig.

Vil du få beskjed når vi publiserer nye artikler?

Anbefalte artikler

Vi har redusert prisene

Screening i stor skala blir enda mer tilgjengelig fra høsten 2023. Prisen per screeningtest er redusert fra 50 kr til 10 kr, og skoler kan oppgradere abonnement til å inkludere ubegrenset antall tester.
Testledere som allerede har abonnement får automatisk redusert pris per test fom august 2023.

LES MER
Bilde

Pedagogisk støtte

Høsten 2023 tilbyr Literate pedagogisk støtte til alle sertifiserte brukere av Dysmate. Spesialpedagog Hilde Nøstvik Larsen kommer til å svare på faglige spørsmål både på epost og under fagseminarer via Zoom. 

LES MER
Erna Solberg
Bilde

Intervju med Erna Solberg

Tidligere statsminister Erna Solberg, Høyres leder og parlamentarisk leder for Høyres stortingsgruppe, forteller om litt om hvordan det er å ha dysleksi og gir noen råd.

LES MER

Nyhetsbrev

Meld din interesse for å motta artikler skrevet av Trude Nergård Nilssen og spennende nyheter

Ved  å melde din interesse godtar du å motta markeds e-post fra Dysmate.no