Forbedringer screeningtest voksen/ungdom

Nå trenger man ikke ha med selvevaluering/anamanese i screeningtest (ungdom) og Screeningtest (voksen). Man kan også logge inn med pinkode.

Nå er det mulig å ta Screeningtest (ungdom), også kalt Dysmate-Y, og Screeningtest (voksen), også kalt Dysmate-A, uten at testkandidaten må gjennomføre selvevaluering/anamnese. Når en screeningtest opprettes vil man måtte aktivt velge å ta med denne funksjonaliteten. Det er også mulig å logge inn med pinkode.

Dette er for at Literate skal ha enda bedre personvern. Ikke alle som skal ta screeningtest trenger selvevalueringen. Denne er ofte nødvendig i forbindelse med en sakkynding vurdering, men ikke alle som tar screeningtesten har behov for å gjennomføre denne delen av testen.

Merk at for ungdomstesten, hvor testkandidaten typisk er mellom 13 og 16 år, så må testadministrator bekrefte at man har samtykke på å innhente opplysningene. Elever under 16 år har ikke samtykkekompetanse for helseopplysninger, så et slikt samtykke må innhentes fra foreldrene.

Uten selvrapporteringen/anamnesen vil testene ta mye kortere tid.

Innlogging med pinkode

Det er også mulig å logge inn med en vår egen 2-faktor innlogging. Når en testkandidat skal logge inn på en screeningtest (for ungdom og voksen) så kan de velge å logge seg inn med “epost”. Da fyller de i fornavn og etternavn, samt e-postadressen som testen ble sendt til. Da får testkandidaten en pinkode tilsendt på epost, som de kan logge inn med. Dette er ment brukt for private skoler som ikke har Feide.

Del på e-post
Del på Twitter
Del på Facebook

Literate Dysleksitest er utviklet for å avdekke lese-og skrivevansker og dysleksi hos barn, ungdom og voksne.

Dyslekstitestene består av screeningtester og oppfølgingstester, som igjen består av ulike deltester.

Som en del vårt mål å styrke allmennkunnskapen om dysleksi og lese- og skrivevansker, skriver vi artikler som vi legger ut jevnlig.

Vil du få beskjed når vi publiserer nye artikler?

Anbefalte artikler
Bilde

Kundehistorie – Flekkefjord videregående skole

Dysmate er valgt på bakgrunn av at den er digitalisert og enkel å administrere. Den har i tillegg høy reliabilitet, og validitet, og er anbefalt oss fra Dysleksi Norge, PPT i Agder og andre videregående skoler vi samarbeider med.

LES MER
Moten Hanssen ved Steinerskolen i Arendal
Bilde

Kundehistorie – Steinerskolen i Arendal

“Mer eller mindre vellykkede strategier gjør at noen elever etter hvert kan havne på feil utdanning og yrkesvalg, fordi de har mye større akademiske evner enn det som vises på karakterutskrift og vitnemål.”

LES MER

Nyhetsbrev

Meld din interesse for å motta artikler skrevet av Trude Nergård Nilssen og spennende nyheter

Ved  å melde din interesse godtar du å motta markeds e-post fra Dysmate.no