Forbedringer screeningtest voksen/ungdom

Nå trenger man ikke ha med selvevaluering/anamanese i screeningtest (ungdom) og Screeningtest (voksen). Man kan også logge inn med pinkode.

Nå er det mulig å ta Screeningtest (ungdom), også kalt Dysmate-Y, og Screeningtest (voksen), også kalt Dysmate-A, uten at testkandidaten må gjennomføre selvevaluering/anamnese. Når en screeningtest opprettes vil man måtte aktivt velge å ta med denne funksjonaliteten. Det er også mulig å logge inn med pinkode.

Forbedringer screeningtest voksen/ungdom 1

Dette er for at Literate skal ha enda bedre personvern. Ikke alle som skal ta screeningtest trenger selvevalueringen. Denne er ofte nødvendig i forbindelse med en sakkynding vurdering, men ikke alle som tar screeningtesten har behov for å gjennomføre denne delen av testen.

Merk at for ungdomstesten, hvor testkandidaten typisk er mellom 13 og 16 år, så må testadministrator bekrefte at man har samtykke på å innhente opplysningene. Elever under 16 år har ikke samtykkekompetanse for helseopplysninger, så et slikt samtykke må innhentes fra foreldrene.

Uten selvrapporteringen/anamnesen vil testene ta mye kortere tid.

Forbedringer screeningtest voksen/ungdom 2
Innlogging med pinkode

Det er også mulig å logge inn med en vår egen 2-faktor innlogging. Når en testkandidat skal logge inn på en screeningtest (for ungdom og voksen) så kan de velge å logge seg inn med “epost”. Da fyller de i fornavn og etternavn, samt e-postadressen som testen ble sendt til. Da får testkandidaten en pinkode tilsendt på epost, som de kan logge inn med. Dette er ment brukt for private skoler som ikke har Feide.

Del på e-post
Del på Twitter
Del på Facebook

Dysmate Dysleksitest er utviklet for å avdekke lese-og skrivevansker og dysleksi hos barn, ungdom og voksne.

Dyslekstitestene består av screeningtester og oppfølgingstester, som igjen består av ulike deltester.

Som en del vårt mål å styrke allmennkunnskapen om dysleksi og lese- og skrivevansker, skriver vi artikler som vi legger ut jevnlig.

Vil du få beskjed når vi publiserer nye artikler?

Anbefalte artikler
Dysmate Ny Funksjonalitet

Nytt design

Dysmatetestene kommer nå med et nytt design. Oversikter og lister er fått et ryddigere oppsett slik at man raskere finner informasjon. Handlingsknapper har fått en mer synlig plassering og nye farger slik at løsningen blir enklere og mer intuitiv å bruke. Utseende på skjemaer og rapporter har også blitt forbedret.

LES MER
Nardo skole - screening for dysleksi med Dysmate

Nardo skole satser på dysleksivennlig undervisning

Mye av tilretteleggingen vi planlegger for elever med dysleksi, kommer alle elevene til gode; for eksempel fokus på språklig bevissthet, varierte arbeidsformer, utforsking av begreper og læringsstrategier, bruk av konkreter m.m. Derfor, i prosessen av å bli en dysleksivennlig skole, har vi begynt å fase ut arbeidet med individuelle mål- og tiltaksplaner for elever med dysleksi, og heller fokusere på hvordan undervisningen vår er lagt opp hver eneste dag. Målet er at undervisningen vår skal bli dysleksivennlig, slik at alle elever opplever et løft innenfor lesing og skriving, større grad av mestring, og mer varierte undervisningsformer.

LES MER
Lindesnes tester alle elever i kommunen for dysleksi med Dysmate

Tester alle elever i kommunen for dysleksi med Dysmate

Tidligere har ikke skolene i kommunen hatt et verktøy de mener er godt nok til å fange opp elever med dysleksi. Med det nye verktøyet Dysmate skal alle elevene screenes før de starter på videregående.
– Det har vært mer tilfeldig og det var ikke et vanntett system. Det får du kanskje ikke uansett hvilket verktøy du bruker, men dette er noe nytt som har kommet og som vi hev oss over så fort vi hørte om det, sier Line Hansen Hjellup.

LES MER

Nyhetsbrev

Meld din interesse for å motta artikler skrevet av Trude Nergård Nilssen og spennende nyheter

Ved  å melde din interesse godtar du å motta markeds e-post fra Dysmate.no