Elever i klasserom

Dysleksivennlig klasserom – tilrettelegging for elever med dysleksi.

Takk til alle som var på webinaret 1. november! Og vi setter stor pris på de hyggelige tilbakemeldinger dere har sendt oss! Se opptak fra Webinar med spesialpedagog Hilde Nøstvik Larsen.

Takk til alle som var på webinaret 1. november! Og vi setter stor pris på de hyggelige tilbakemeldinger dere har sendt oss!

“Hei, eg var med på Webinaret i går og vi takke for god og viktig informasjon om eit viktig tema. Eg jobbar som lærar i barneskulen og har mage år erfaring med begynneropplæring og arbeid med elevar som har dysleksi. Eg har og ei datter som har dysleksi og går no andre år på vidaregåande. På Webinaret i går likte eg spesielt godt at det var fokusert på at det er kompetansen  til elevane som er viktig, ikkje kva dei gjer feil. Eg ser det er ein fordel å kjenne til rettighetane/mulighetane til vurdering, då dette er vanskeleg for foredre å ha oversikt over.”
                                                                                                     Wenche

📽 Se opptak ⬇

Ved å ta i bruk Dysmate bidrar du til at flere elever med dysleksi får den støtten de trenger så tidlig så mulig.

Meld deg på ett av våre dagskurs eller bli sertifisert på nett.

Siste dagskurs i 2023 er 30. november i Oslo

Det nettbaserte kurset tar ca. 3 timer, og du får tilgang til kursmateriell i 30 dager.

Del på e-post
Del på Twitter
Del på Facebook

Dysmate Dysleksitest er utviklet for å avdekke lese-og skrivevansker og dysleksi hos barn, ungdom og voksne.

Dyslekstitestene består av screeningtester og oppfølgingstester, som igjen består av ulike deltester.

Som en del vårt mål å styrke allmennkunnskapen om dysleksi og lese- og skrivevansker, skriver vi artikler som vi legger ut jevnlig.

Vil du få beskjed når vi publiserer nye artikler?

Anbefalte artikler
Dysmate Ny Funksjonalitet

Nytt design

Dysmatetestene kommer nå med et nytt design. Oversikter og lister er fått et ryddigere oppsett slik at man raskere finner informasjon. Handlingsknapper har fått en mer synlig plassering og nye farger slik at løsningen blir enklere og mer intuitiv å bruke. Utseende på skjemaer og rapporter har også blitt forbedret.

LES MER
Nardo skole - screening for dysleksi med Dysmate

Nardo skole satser på dysleksivennlig undervisning

Mye av tilretteleggingen vi planlegger for elever med dysleksi, kommer alle elevene til gode; for eksempel fokus på språklig bevissthet, varierte arbeidsformer, utforsking av begreper og læringsstrategier, bruk av konkreter m.m. Derfor, i prosessen av å bli en dysleksivennlig skole, har vi begynt å fase ut arbeidet med individuelle mål- og tiltaksplaner for elever med dysleksi, og heller fokusere på hvordan undervisningen vår er lagt opp hver eneste dag. Målet er at undervisningen vår skal bli dysleksivennlig, slik at alle elever opplever et løft innenfor lesing og skriving, større grad av mestring, og mer varierte undervisningsformer.

LES MER
Lindesnes tester alle elever i kommunen for dysleksi med Dysmate

Tester alle elever i kommunen for dysleksi med Dysmate

Tidligere har ikke skolene i kommunen hatt et verktøy de mener er godt nok til å fange opp elever med dysleksi. Med det nye verktøyet Dysmate skal alle elevene screenes før de starter på videregående.
– Det har vært mer tilfeldig og det var ikke et vanntett system. Det får du kanskje ikke uansett hvilket verktøy du bruker, men dette er noe nytt som har kommet og som vi hev oss over så fort vi hørte om det, sier Line Hansen Hjellup.

LES MER

Nyhetsbrev

Meld din interesse for å motta artikler skrevet av Trude Nergård Nilssen og spennende nyheter

Ved  å melde din interesse godtar du å motta markeds e-post fra Dysmate.no